In onze stijlvolle koffiebar in Utrecht kunt u de meeste speciale koffie drinken. Van ristretto tot latte macchiato, espresso en iced coffee. Wat heb jij het liefst?

In onze eerdere blog, over High Tea, namen we je mee in de smaakbeleving rondom thee.  Naast onze speciale thee is ons zwarte goud, de koffieboon, onmisbaar in het Chiqueolatte menu. Waar onze koffie vandaan komt en wie deze aromatische bonen zaait, verzorgt én oogst, is voor ons erg belangrijk. Nóg belangrijker is de sociale en ecologische impact! Ben je opzoek naar een leuke koffiebar in Utrecht? En wil je graag ‘guilt free’ koffie drinken? Kom langs voor een take-away, werkoverleg of je koffiedate in Utrecht.

Het belang van eerlijke en duurzame koffie

Inmiddels hoeft bijna niemand meer uit te leggen waarom het essentieel is om bewuste en duurzame keuzes te maken als het op eten en drinken aankomt. Tóch, is de vraag en het antwoord op ‘hoe’ we richting duurzamere opties gaan, één van de weinige dingen waar we transparante antwoorden op kunnen geven.

Bij onze koffie zit dat even anders. Wij kunnen je haarfijn uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Dit doen we door koffie af te nemen bij bedrijven die met coöperaties werken die volledig transparant zijn én een eerlijke prijs betalen aan de koffieboeren. Mede door deze verhoogde opbrengst, kunnen de koffieboeren zich inzetten voor onder andere biodynamische teelt. Wat dat inhoudt, is dat er meer biodiversiteit wordt gecreëerd door andere bomen te planten tussen de koffieplanten. Deze zorgen bijvoorbeeld voor schaduwrijke plekken. Beter voor de algehele gezondheid van de koffieplanten én waterbesparend!

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van onze koffiemerken? Scan de QR-code op de verpakking of op onze menukaart.

How are you?

De keuzes die we maken zijn natuurlijk niet alleen gebaseerd op basis van sociale en ecologische impact en worden absoluut beïnvloed door onze gemoedtoestand. Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Een dubbele espresso graag! In de mood for sharing? Chemex voor 3 personen alstublieft! Zin in een ‘guilty pleasure’ and Feeling fabulously hungry today? Van Gogh Freak Shake met twee rietjes please!

Kan je geen keuze maken? Wij geven je met alle liefde onze aanbevelingen! Vertel ons wel even met welke koffiebonen wij je koffie kunnen bereiden. Kies voor Feel at home met onze Chiqueolatte Home Blend koffiebonen, een stevig karakter met chocolade en kruidige tonen. Of kies voor Exotisch Rwanda, Een feest van fruitige en bloemige smaken die elkaar in hoog tempo opvolgen. Bekijk ons volledige menu.

 

P.S. Wil je wat plantáárdiger zijn? We bereiden je koffie ook graag met havermelk, sojamelk, amandelmelk of kokosmelk.

Lees onze volgende blog voor de gezonde trek of een heerlijk zoete hap. Ontsnap de hectiek van de drukke stad en reserveer een tafeltje voor een gezellige lunch in Utrecht!