Home Blend

Een allemansvriend; vol van smaak met een stevig karakter en een explosie van chocolade en kruidige tonen.

Kernachtig omschreven zijn dit de smaken die de boventoon voeren. De Robusta uit Uganda geeft hem een stevig karakter waardoor hij mooi overeind blijft met melk. De mooie ronde, chocolade en kruidige tonen krijgt hij van de Arabica uit Brazilië.

koffiebonen merk chiqueolatte

Koffie met social impact

Koffiemakers zet de koffiewereld op zijn kop door op basis van gelijkwaardigheid rechtstreeks én volledig transparant samen te werken met de coöperaties en koffieboeren zonder tussenkomst van de centrale handelsmarkt die wordt gedomineerd door intransparante en steeds groter wordende koffiemultinationals. Deze volledig transparante prijsopbouw is uniek! De prijs die wij de koffieboeren betalen ligt 1,4 tot 2 keer hoger dan de koffieboeren op de centrale koffiemarkt ontvangen en zelfs dat van Fairtrade keurmerken. Met deze verhoogde opbrengst hebben koffieboeren ineens een ‘leefbaar’ inkomen en zijn ze in staat om een impuls te geven aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun koffieplantage.

Het vergroten van de biodiversiteit is bijvoorbeeld één van de belangrijke aspecten waarin wordt geïnvesteerd door de koffieboeren. De nieuwe bomen zorgen voor schaduwrijke plekken voor de koffieplanten. Onder deze omstandigheden groeien de koffieplanten beter, zijn ze minder vatbaar voor ziektes en schimmels en verbruiken ze minder water. Elk kopje koffie bij Chiqueolatte draagt dus bij aan een betere toekomst voor de koffieboeren als het milieu.

Bekijk ook onze andere smaken