Bij Chiqueolatte wordt er alles gedaan om de mensen blij te maken met prachtige food designs, chocolade fondues, coffee art, freakshakes en nog veel meer.

Food to feel good is dan ook het motto! We hebben hiervoor inspiratie opgedaan in verschillende delen van de wereld. Van Dubai tot Zurich, van Londen tot New York. Zorgvuldig selecteerden wij de heerlijkste smaken, geuren en sensaties.

Wat wij graag willen weten is, wat is jouw favoriete recept? Dit vroegen we aan foodbloggers, foodie’s en een ieder die zich bezighoudt met lekker eten en drinken. Het beste gerecht zal op onze internationale menukaart komen.
Say hello to the favorites of our guests:

1. Ellouisa Cooking’s favorite

Wie is Ellouisa Cooking?

‘Ik ben Elisabeth van de blog Ellouisa Cooking. Ik ben 34, jurist en moeder van 2 kinderen (9 en 1). Ik ben getrouwd met een Marokkaanse man en heb daardoor een voorliefde voor de Marokkaanse keuken, maar wij houden zeker ook van afwisseling in ons eten. Op mijn blog vind je diverse gerechten, allemaal gemaakt zonder pakjes en zakjes. Daarnaast is mijn grote hobby bakken en zul je daar heel veel lekkere recepten van terugvinden op mijn blog. Het liefst bak ik koekjes en daar heb ik ook een boek van uitgebracht. De marmerkoekjes zijn mijn favoriet en die van mijn volgers!’

20190317_110740

Marmerkoekjes

Wat is jouw favoriet?
Marmerkoekjes

Waarom denk je dat jouw favoriet goed past bij Chiqueolatte?
Als ik denk aan Chiqueolatte, denk ik aan de lekkerste koffie- en theevarianten met de mooiste namen. Als je die leest, wil je ze allemaal wel een keer uitproberen! Daarnaast denk ik aan chocolade en alles wat je daarmee kunt maken! Deze marmerkoekjes zijn echt een ware traktatie, niet alleen voor je mond (denk aan snickers, maar dan nog lekkerder), maar ook voor het oog met hun mooie marmereffect op de bovenzijde. Het handige is daarnaast dat je deze koekjes heel makkelijk kunt maken: je maakt namelijk in 1 keer een grote plaat, die je vervolgens in ruitjes van de gewenste grootte snijdt. Zo kun je kleine ruitjes maken als onderdeel van een serie traktaties (met nog een paar lekkere kleine koekjes/chocolaatjes), maar ook grotere om van te genieten of mee te nemen. En, je kunt heel makkelijk variëren: gebruik eens andere noten dan pinda’s (ook handig iv allergieën), voeg koekkruiden toe ipv kaneel, gebruik andere koekjes of wissel de chocolade af (bruin met wit of wit met bruin).

2. Anne Travel Foodie’s favorite

Wie is Anne Travel Foodie?

Ik ben Anne, beter bekend als Anne Travel Foodie. Op mijn blog en social media kanalen deel ik gezonde, vegetarische recepten, restaurant en hotel reviews en reisblogs. Ik haal veel inspiratie voor mijn gerechten uit mijn reizen, ik ben in meer dan 65 landen geweest dus deel recepten van over de hele wereld. En ik ga graag uit eten, en laat mijn volgers op mijn Instagram account zien waar je allemaal lekker kan eten in binnen- en buitenland.

anne travel foodie vierkante foto

Avocado pannenkoeken

Wat is jouw favoriet?
Avocado pannenkoeken

Waarom denk je dat jouw favoriet goed past bij Chiqueolatte?
Deze avocado pannenkoeken passen perfect op de kaart van Chiqueolatte. Sowieso kunnen pannenkoeken eigenlijk niet op een ontbijt- of lunchkaart ontbreken, maar deze hebben ook nog eens een heel leuk kleurtje. Ze zijn lekker Instagrammable en door de avocado nog gezond ook. Bovendien zijn ze vegetarisch en gluten-vrij, ideaal voor als je minder of geen vlees, vis en/of gluten wil eten.

3. Bijmamathuis Gulia’s favorite

Wie is Gulia van bijmamathuis?

Ciao! Mijn naam is Giulia, maar in het dagelijks leven word ik vooral ‘mama’ genoemd. De boosdoener? Onze bijna tweejarige dochter Ella. En in september komt er nog zo’n kleine dame bij! Samen met hun papa en hun twee poezenzussen wonen we in het Limburgse Weert. Over al onze avonturen blog ik op bijmamathuis.com. Mijn online kindje, waarop ik plantaardige recepten deel, een kijkje geef in mijn dagelijkse leven als thuiswerkende moeder (inclusief ups én downs) en laat zien hoe ik een poging doe om goed voor zowel onszelf als voor de wereld te zorgen. Voor ons én voor onze dochters!

IMG_20191005_141353-01

Kerstgranola

Wat is jouw favoriet?
Kerstgranola

Waarom denk je dat jouw favoriet goed past bij Chiqueolatte?
Een momentje voor jezelf of voor elkaar, om even te genieten. Daarvoor ga je volgens mij naar Chiqueolatte! Voor een kop koffie, maar ook een overheerlijke breakfast bowl, een luxe high tea of een lekkere zoete lunch. Onmisbaar ingrediënt? Chocolade! Die vind je in overvloed in deze kerstgranola. Net als cranberries, pecannoten, kruidige specerijen en sinaasappelrasp. Voor een ultieme smaaksensatie en een compleet kerstgevoel! Oké, stiekem smaakt deze kerstgranola natuurlijk het hele jaar door verrukkelijk…

4. Hayel Tuncel’s favorite

Wie is Hayel Tuncel (Pieceofhayel)?

Hi! Ik ben Hayel, 27 jaar en ben een PhD studente aan het Amsterdam UMC. Ik doe voornamelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Naast mijn PhD vind ik het leuk om actief te zijn als lifestyle blogger op Instagram. Ik deel regelmatig content over mijn interieur, recepten, DIY projecten en outfits die ik draag. Onlangs hebben we een flinke verbouwing achter de rug en deel ik ook regelmatig before & after foto’s hiervan op mijn pagina.

Hayel Tuncel - piece of hayel

Frambozen Cheesecake

Wat is jouw favoriet?
Frambozen Cheesecake

Waarom denk je dat jouw favoriet goed past bij Chiqueolatte?
Deze frambozen cheesecake met bastogne bodem is al jaren een topper bij ons thuis. De cheesecake zelf is subtiel, waardoor het wat mij betreft niet zwaar op de maag valt. De combinatie met frambozen topping is echt goud waard. Heerlijk friszoet en romig. De bastogne koekbodem maakt het lekker knapperig. Deze frambozen cheesecake mag absoluut niet ontbreken bij een heerlijke kop koffie.

5. Glitziegal’s favorite

Wie is Glitziegal (Amanda)?

Welkom in de kleurrijke wereld van #GLITZIEGAL. Mijn naam is Amanda van Effrink, nice to e-meet! Onder de naam #GLITZIEGAL werk ik als mode illustrator, art director, concept designer en mode styliste. Terugkerende thema’s in mijn werk zijn heel veel roze, positiviteit, happiness en veel glitter. Mijn overall goal is om mensen te inspireren zichzelf te durven zijn, zijn of haar uniekheid te durven laten zien, waardoor je de beste versie uit jezelf kan halen.

amanda-fluffy-glitziegla

Glitzie Unicorn Shake

Wat is jouw favoriet?
Glitzie Unicorn Shake

Waarom past de Glitzie Unicorn Shake - een freakshake - zo goed bij Chiqueolatte?
Zoals jullie zelf zeggen: good food good mood. En als er iets is wat good mood geeft, is het wel een vrolijke regenboogachtige zoete substantie die het water in je mond laat lopen als je er alleen al naar kijkt. Eenhoorns staan symbool voor geluk, magie en welvaart en dat is iets wat ik iedereen toewens die dit drankje drinkt. Vind jou inner sparkle bij Chiqueolatte. Say hi to jullie nieuwe unicorn freakshake!

Recept geïnspireerd op deze unicorn shake: : https://www.andc.tv/item/video-in-the-mix-unicorn-freakshake

Mee doen?

Wil je ook jouw favoriete gerecht op een internationale menukaart?