Chiqueolatte Rotterdam – een nieuwe koffie hotspot en nog veel meer. Na Chiqueolatte Utrecht en Chiqueolatte Amsterdam kon Rotterdam ook niet langer achterblijven.

Helaas is er nog geen mogelijkheid voor een feestelijke opening waarbij we iedereen binnen mogen verwelkomen aan onze tafels. Gelukkig kan je wel langskomen voor een korte sneak peek én voor een takeaway breakfast, lunch of koffie. En omdat we nog even geduld moeten hebben om goed kennis te kunnen maken, nemen we je in deze blog mee in wat Chiqueolatte Rotterdam te bieden heeft.

Bij Chiqueolatte vinden wij het belangrijk dat je je op gemak voelt en nodigen we je uit om de tijd te nemen voor elkaar óf om zelf ontspannen te werken aan onze leestafel. Gewoon lekker jezelf zijn in een warme en moderne sfeervolle setting. De vraag die wij aan onze klanten stellen luidt dan ook – How are you?  Wel zo netjes om deze vraag ook aan onze nieuwste aanwinst te stellen!

Chiqueolatte Rotterdam,  How are you?

 “Streven naar perfectie is voor mij mogelijk gemaakt met mijn nieuwe schatje…” Barista Chiqueolatte Rotterdam

“Het gaat echt goed met mij! Ik ben blij dat ik weer achter de bar kan staan en gewoon lekker de hele dag koffie kan zetten. Dat vind ik leuk! En vooral omdat ik bij Chiqueolatte met de meest geavanceerde machines mag werken. Ik heb alle tools om mijn werk constant goed te doen. En, ik zal je eerlijk vertellen, ik heb met meerdere espressomachines gewerkt maar met deze machine lijkt het alsof ik een nieuw schatje heb. Ik vind haar echt waanzinnig! Het drijft mij ertoe dat ik constant het beste eruit wil halen. Nu, met onze Chiqueolatte Home Blend Coffee, kan ik voor mensen een perfect koffierecept creëren.Ik voel me hier goed achter, dit is gewoon mijn safe space.”

 

“Een werkdag is hier bruisend en divers, want we zijn veel meer dan een ‘coffee hotspot’ – en dat houdt het spannend…”  Manager Chiqueolatte Rotterdam

How are you?

“Fantastic, absolutely fantastic! Zeker nu, omdat we mensen alvast met ons takeaway menu kennis kunnen laten maken. Ik ken omgeving Rotterdam nu sinds 2017 als vakantiebestemming en ben hier uiteindelijk vanuit Dubai in 2020 naartoe verhuisd. En toen kwam Chiqueolatte Rotterdam op mijn pad! Ik vond het direct een erg interessant en goed concept. Erg leuke uitdaging om hier vanaf het begin deel uit van te maken.”  

Wat is jouw Chiqueolatte guilty pleasure?

“My guilty pleasure is On the dot Oreo Freak Shake”

“To be honest, mijn guilty pleasure is de ‘On the Dot Oreo Freak Shake’. Het ziet er geweldig leuk uit en is gemaakt met onder andere vanille ijs, Oreo crumble, heerlijk zachte room en afgetopt met sprinkles en nog meer Oreo…”

Wat heeft Chiqueolatte Rotterdam te bieden?

“Ik denk dat Chiqueolatte hier in Rotterdam nieuwe dingen op de kaart zet. Zowel op geografisch en gastronomisch gebied zijn we ‘new in town’. Zeker als je het hebt over onze speciale drankjes, chocoladearrangementen én de manier waarop we ons gerechten presenteren.”

“We werken met topkwaliteit zodat we ook topgerechten kunnen serveren”  

“Verder vinden we het belangrijk dat we in Chiqueolatte Rotterdam zoveel mogelijk met lokale producten werken en lokaal inkopen. We werken met topkwaliteit zodat we ook topgerechten kunnen serveren. Net even iets beter dan een populaire ‘regular’ koffiezaak en meer variëteit in ons menu. Onze kaart is normaliter zeer uitgebreid. Voor elk moment van de dag heb je ruime keuze. “

“Onze ‘Tiny Houses’ maken het origineel en anders – een gezellig plekje waar je je even kan terugtrekken of bij kan kletsen”

“Wat ik vooral mooi vind, als je bij ons naar binnen loopt, is het interieur design en de centraal gepositioneerde bar die je verwelkomt met een prachtige selectie aan ambachtelijke bonbons. Onze ‘Tiny Houses’ maken het origineel en anders – een gezellig plekje waar je je even kan terugtrekken of bij kan kletsen. Onze boekenplanken geven je ook een aangename sfeer – je kan hier lekker ontspannen. Eat, drink & read, dat zijn toch drie geweldig mooie bezigheden? “

 

Wat zeggen onze eerste klanten van Chiqueolatte Rotterdam?

“It reminds me of my grandmother’s cake…” 

“Ik voel me verwarmd! Hmmm… de Chai Latte is zo vol en lekker romig. Het vleugje vanille doet me denken aan mijn grootmoeders cake. Zo lekker! Ik kom zeker weer langs met mijn vrienden. Het ziet er prachtig uit hier. Leuk om zo’n mooie nieuwe plek om de hoek te hebben!”

Even iets voor mezelf – een kleine traktatie…” 

“Bij binnenkomst voelde ik me meteen al erg comfortabel ondanks dat ik hier nog niet kan zitten. Heel fijn om zo’n hippe en ontspannen plek in de stad erbij te hebben. Ik zie mezelf hier straks echt wel zitten en kijk ernaar uit! Achter mijn laptop of lekker in een boek gedoken met een gezond ontbijtje.”

Bites all day...

Positiviteit is belangrijk in alle aspecten van het leven, niet waar? Onlosmakelijk wanneer we positiviteit aan eten verbinden – Good food, good mood!

Bij Chiqueolatte bereiden we ‘food to feel good’. Heerlijke #bitesallday waarmee je bij ons je maag vanaf ‘s ochtends vroeg tot zeker na negen uur ‘ s avonds kan verblijden. Wil je graag langskomen?

Chiqueolatte To Go!

Chiqueolatte Rotterdam heeft een speciaal takeaway menu samengesteld voor de stadwandelaars, hardwerkende thuiswerkers, toevallige voorbijgangers, freak-shake- liefhebbende, coffee addicts en Chocolate lovers! Ontbijten met een Açai bowl, warme focaccia als lunch, just another break met onze ‘Breaky Bag’ of een doosje #Chocoverdose met je eigen selectie bonbons – Bekijk het volledige takeaway menu en onze recente openingstijden