Eigen baas? Waarom ook niet!

Hoe zou het zijn als je eigen baas bent? Ooit wel eens over nagedacht? Vast wel. De vrijheid van het ondernemerschap lonkt wellicht, maar misschien heb je twijfels over het ondernemerschap. Bijvoorbeeld door alles wat erbij komt kijken. Denk aan werving, marketing, kassasystemen, etc. Wat nou als als er een mogelijkheid bestaat waarin jij puur met de kern van ondernemen bezig kan zijn en minder met alle randzaken? Meer uitdaging, uit je comfortzone en er alles aan doen om een mooi bedrijf te bouwen waar je klanten en medewerkers blij maakt. Klinkt interessant toch?

Ondernemen is uitdagend

Interessant is het absoluut, want ondernemen is uitdagend. Van de eerste stappen van je ondernemersplan, het inschrijven in de KvK, het succes, maar ook het volhouden als het allemaal even wat minder gaat. Als ondernemer moet je om kunnen gaan met de pieken en de dalen. Volhouden, je plan bijschaven wanneer dat nodig is. Het hoort er allemaal bij.

Alles moet kloppen

Voor een onderneming is het ontzettend belangrijk om jezelf goed te positioneren en een sterk merk neer te zetten. Zo weten mensen waarvoor ze bij je moeten zijn. Daarnaast is het cruciaal dat je aanbod up-to-date is. De consument is kritischer dan ooit en met online reviews zullen ze je de hemel in prijzen, of de grond in boren. Bij Chiqueolatte is de beleving op de locatie erg belangrijk. Vanaf de bestelling tot het serveren, toiletbezoek en afrekenen, alles moet kloppen en eenvoudig gaan. Digitalisering is hierbij key, want dat maakt alles een stuk sneller en goedkoper! Echter als je alleen bent kun je niet zomaar allerlei softwarepakketten kopen, laat staan dat je überhaupt weet welke je moet hebben, nu en in/voor de toekomst.

Gepassioneerde ondernemer, maar weinig zin in randzaken?

Maar wat nou als je vooral passie hebt voor de inhoud en niet zozeer alle randzaken eromheen? Wat dan? Is het ondernemerschap dan niets voor jou? Je gaat jezelf dan waarschijnlijk wel tegenkomen. Bij het opstarten en runnen van een onderneming komen nou eenmaal heel veel randzaken kijken. Denk bij een horecazaak aan je kassasysteem, marketing, loonadministratie, assortiment bepalen en inkopen, de aankleding van het pand en hoe zat het ook alweer met precariorechten? Krijg je er energie van om hier continu mee bezig te zijn?

Een franchiseformule is de ideale combinatie van ondernemerschap en ondersteuning

Als je niet alles zelf wilt regelen, maar juist ontzorgt wilt worden, is een franchiseformule the way to go. De Nederlandse Franchise Vereniging legt het kraakhelder uit: ‘Een franchiseorganisatie stelt de deelnemers in staat zich vooral te concentreren op het directe contact met de afnemers: het verkopen van producten of het leveren van diensten. De franchisegever neemt een groot deel van de taken als marktonderzoek, inkoop, reclame, winkelinrichting en prijsbeleid voor zijn rekening. Deze taakverdeling is een van de belangrijkste voordelen van franchising. Het stelt de franchisenemer in staat zijn tijd en energie vooral te besteden aan commerciële activiteiten. Een franchisenemer geniet dezelfde voordelen als de filiaalhouder in een grote winkelketen. Hij heeft echter een streepje voor, want hij ziet zijn inzet als zelfstandig ondernemer beloond met de winst uit zijn onderneming. Zowel voor beginnende als gevestigde ondernemers geldt, dat de overlevingskansen van de ondernemer in franchiseverband groter zijn dan die van de ondernemer die geheel onafhankelijk zijn bedrijf exploiteert.

“Bij Chiqueolatte gaan we voor gezamenlijk success.
We zijn er om elkaar te inspireren, uit te dagen en
zorgen voor continue ondersteuning zodat we onze
franchisenemers de ruimte geven voor groei.”

Eelco van de Glind | Directeur

franchisenemer worden

“Bij Chiqueolatte gaan we voor gezamenlijk success. We zijn er om elkaar te inspireren, uit te dagen en zorgen voor continue ondersteuning zodat we onze franchisenemers de ruimte geven voor groei.”

franchisenemer worden

Eelco van de Glind | Directeur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij prediken natuurlijk voor eigen parochie, maar we zijn ook gewoon enthousiast over onze formule en de toekomst. Lees ook vooral het interview met Kismet, onze franchisenemer in Luxemburg en zie wat zijn ervaring is! Heb je net als wij een voorliefde voor chocolade, koffie en thee en wil je eens sparren over ondernemer zijn binnen onze franchiseformule? Laat het me weten en wellicht kan ik je een stap verder helpen naar het verwezenlijken van je droom.

Eelco, Directeur