Waarom zou je beginnen met ondernemen in coronatijd?

We leven in een bijzondere tijd: een tijd van transformatie en verandering. Het kan zijn dat je niet meer gelukkig bent in loondienst of je eigen agenda wilt bepalen. Heb je al eens overwogen te gaan ondernemen via een franchiseorganisatie? Ondernemen en verandering voelen als een onzekere stap. Wij begrijpen dat de coronacrisis deze onzekerheid nog meer vergroot, maar juist dit is het goede moment om de stap te wagen! Wil je weten waarom? Ik, Eelco van de Glind, directeur bij Chiqueolatte, leg het je graag uit in dit blog.

Veel horeca bedrijven zullen de coronacrisis helaas niet overleven. Het gevolg hiervan is dat er kwalitatieve locaties beschikbaar komen, waarin jij als potentiële huurder een goede positie hebt om te onderhandelen. Onder andere de huurprijs zal goed onderhandelbaar zijn, maar ook zal de verhuurder eerder bereid zijn een goede afbouwregeling beschikbaar te stellen en/of een langere huurvrije periode geven.

Door de te verwachten faillissementengolf bij horeca bedrijven, zal jij een minder grote concurrentiestrijd hoeven te voeren. Het aantal (potentiële) gasten blijft hetzelfde, maar het aantal concurrenten zal minder zijn. Dit is voor jou dus een enorm voordeel.

Er wordt verwacht dat na de zomer van 2021 het merendeel van de mensen gevaccineerd is en de horeca weer open mag. Onze sector zal hier enorm van profiteren, omdat mensen het sociale leven weer op willen pakken. Mensen zullen nog meer genieten van een hapje en drank buiten de deur, en dus misschien wel bij jou!

Wist je dat het ongeveer zes maanden duurt voordat je de deuren van je eigen zaak kunt openen? Dit komt doordat je eerst op zoek moet gaan naar de perfecte locatie voor jouw droom, welke vervolgens ook moet worden ingericht. Het voordeel voor jou? Bij het open gaan zullen veel mensen behoefte hebben om het normale leven op te pakken, lekker de stad in gaan en vooral weer de horeca massaal te omarmen.

Meer weten?

Schrijf je dan nu in voor één van onze webinars of download de franchise bruchure via de onderstaande knoppen.