Ons verhaal

Gedreven door het verlangen mensen blij te maken met de heerlijkste smaken, de meest fantastische geuren en de mooiste designs, reisden wij de hele wereld af. We deden inspiratie op van Londen tot Zürich, van New York tot Dubai. Zorgvuldig selecteerden wij de heerlijkste smaken, geuren en sensaties.

Met trots en liefde heten wij jou welkom het resultaat te ervaren: Chiqueolatte. Proef één van de vele soorten koffie die speciaal voor ons zijn gebrand of een van onze vijftien soorten thee met elk een eigen verhaal. Geniet van de unieke smaken van ons uitgebreide chocolade assortiment dat afkomstig is uit meer dan vijftig landen. Wees klaar voor een ultiem geluksgevoel als de chocoladefondue of chocolade- fontein tevoorschijn komt. Maar bovenal: verander een bezoek in een bijzondere ervaring.

De afgelopen twee jaar hebben wij het Chiqueolatte concept ontwikkeld en verbeterd waardoor wij onze klanten een belevenis geven in een waar chocoladeparadijs. Momenteel hebben wij verschillende franchisevestigingen aangesloten aan onze keten. Deze vestigingen bevinden zich, naast onze Nederlandse vestigingen ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg.

Een ware chocolade belevenis

Een bezoek aan Chiqueolatte is een belevenis waarbij chocolade de hoofdrol speelt. Geïnspireerd door de chocolade cafés in Londen ontstond het idee van Chiqueolatte; een plek waar je kunt genieten van handgemaakte en speciale chocolade, versgemalen koffie, de heerlijkste soorten thee, verse patisserie en lekker eten.

Bij aankomst in het elegante en charmante interieur word je omhelsd door de geur van chocolade, koffie en verschillende soorten thee. Geuren die je stimuleren en uitnodigen om plaats te nemen in het gezellige en stijlvolle interieur, versterkt door een muur met chocoladerepen. Een aangename plek om vrienden te ontmoeten in de gezellige loungehoek of in een van de grachtenhuizen. Natuurlijk mag daar een kopje koffie of thee niet bij ontbreken, geserveerd in een mooi glas met een schaaltje met chocolade erin. Alle dranken worden op een unieke wijze geserveerd met een quote card aan zij.

Producten

Koffie

We serveren koffie met een eerlijk verhaal; alle onze koffiebonen zijn tot aan de boer te herleiden. Scan met je telefoon de QR code op de verpakking of in het menu en je krijgt het hele verhaal, compleet transparant. We zijn trots op de boeren die voor ons de koffie produceren en stellen ze graag aan je voor. De boeren krijgen eerlijk betaald, zoals het hoort! Met deze mooie koffies creëren we veel verschillende recepturen zodat jij altijd met een goed gevoel van je favoriete koffie kunt genieten. Ook gebruiken we naast onze schitterende espressomachine andere zetwijzen zoals die met een Chemex of een V60.

Thee

We gebruiken enkel losse thee, eerlijk en van een zeer hoge kwaliteit. In de kaart hebben we de verschillende theeën staan; losse theemengsels van groene thee tot witte- en zwarte thee. Onze melanges bestaan uit gedroogde theebladeren aangevuld met gedroogde vruchten, bloemen en verschillende kruiden.

Sappen en fruit smoothies

Chiqueolatte serveert enkel pure, 100% natuurlijke sappen en smoothies zonder additieven.

Wereldwijde dranken

In ons chocoladeparadijs kun je als het ware een wereldreis maken met onze verschillende internationale specialiteiten. Van Chai Latte tot koffie uit bijvoorbeeld Guatemala. Chocolade- melk smelten we van echte chocolade speciaal voor jou.

Bonbons

Handgemaakte bonbons in verschillende smaken en met verschillende vullingen. We hebben zelf een gedurfd concept met chocoladebonbons ontwikkeld met uitdagende smaken zoals broccoli en ui, maar ook champagne (deze knettert echt in je mond) en andere ingrediënten waar je nog dagen over na moet denken.

Patisserie

We serveren een rijk assortiment met de beste smaakmakers voor bij je drankje, uitlopend van cheesecake, red velvet cake tot brownies.

Chocolade uit de hele wereld

Onze speciaal geselecteerde chocoladerepen komen van ver. We halen ze uit landen als Congo tot Haïti met verrassende smaken van de hoogste kwaliteit.

Eten

We bieden een verrukkelijk ontbijt, een lunch van hoogstaande kwaliteit en diverse avonditems op het menu. Denk hierbij aan een ontbijt met ei en avocado, een lekkere tosti, een burger gemaakt van oesterzwammen, een Poké bowl of de nu al beroemde Dutch pancake.

Bijzondere elementen

We hebben een uniek concept in de markt gezet en dat dragen we graag uit met bijzondere toebehoren zoals een chocoladefondue, chocoladefontein en een smeltende chocolade- bol met daarin vers fruit en marshmallows. Maar natuurlijk maken ook een high tea en een high chocolate standaard deel uit van ons assortiment.

Een flexibel concept

Het succes van Chiqueolatte is klaar voor uitbreiding! We zijn op zoek naar ondernemers die deze uitdaging willen aangaan om ons unieke concept met passie en liefde uit te breiden. Als een jong en dynamisch onderneming houden wij niet van stijve/stroeve werkprotocollen. Daarom is ons concept erg flexibel en gemakkelijk aan te passen aan verschillende omgevingen en bevolkingsgroepen. Sommige producten kunnen voor de ene filiaal werken, terwijl het bij een ander filiaal niet werkt, daarom zijn franchisenemers vrij om hier hun eigen keuze in te maken.

Door samen te werken met verschillende leveranciers en producten houden we ons assortiment erg rijk en hierdoor kunnen franchisenemers gemakkelijk aanpassingen vinden met de lokale smaken- en perseptiecultuur. Daarnaast is Chiqueolatte uitermate geschikt voor shop-in-shopconcepten. Wij kunnen de zoete toevoeging zijn aan de bestaande horecamogelijkheden of zelfs een eigen afdeling/markt? Beginnen in de detailhandel. Deze samenwerking tussen filialen is erg belangrijk en waardevol voor ons en we zien dat onze expertise en delicatessen een geweldige aanvulling zijn op de bestaande concepten.

Ervaar de kwaliteit

We don’t serve random chocolate, but only the very best. If you ever tried Dick Taylor’s or Georgia Ramon’s chocolate you will never return to others.

Tea lovers get sattisfied here. And How! Which blend of tea leaves, dried fruit and herbs fits you? Here you are allowed to smell, feel, and read until you find your best match. In a special glass with a thermometer you can make your own tea.

For the most delicious sorts of hot chocolate we have our own recipies. We also serve iced drinks and special composited biological sorts of tea. Many of our products are launched under a private lable.

For those who have trouble making a decision we have delicious arrangements to taste a little from everything. An extensive high tea with both sweet and savory snacks or a chocolate fountain or fondue with fresh fruit, marshmallows, cookies and hot chocolate. This also contains a bowl of bonbons to own choice.

Our mini canalpremises are very popular and adored by our visitors already. Take the stairs to get into the cosy cottages to have a nice chat.

Franchise

Ontwerp en sfeer

De inrichting van de winkel en het ontwerp is ontwikkeld rondom de waarden van Chiqueolatte. We hebben een ontspannende, toegankelijke en verfijnde sfeer gecreëerd, zodat de klantervaring altijd een beleving is die aanvoelt als een warme deken. Een Chiqueolatte-franchise wordt geleverd met volledige ontwerpspecificaties en bouwondersteuning.

Menu ontwikkeling

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe recepturen die bij onze formule passen. Het menu krijgt regelmatig een update zodat jij je gasten kunt blijven verrassen. Verder zullen we door directe analyse van de verkopen altijd blijven zoeken naar de juiste mix van recepturen.

Opleiding

Chiqueolatte heeft een trainingsprogramma van 6 weken ontwikkeld om je voor te bereiden op het runnen van je eigen vestiging. Deze weken worden gebruikt om je alle kneepjes van het vak te leren. Je krijgt training in het bereiden van alle producten, maar ook gastvrijheidstraining, HACCP hygiënetraining en andere noodzakelijke trainingen zijn in de training verwerkt. Wij zorgen ervoor dat je de vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om een succesvolle franchisenemer te worden.

Actuele website

Op onze website zullen we voor jou een gedeelte reserveren. Reuzehandig, want zo kun je bijvoorbeeld je eigen team voorstellen of je actuele lokale aanbiedingen delen.

Social Media Management

We leveren een marketinghandboek waarmee je leert hoe je je filiaal bekend kunt maken.

Big Data Analyse

Dat klinkt spannend, maar wij maken het eenvoudig en begrijpelijk. Je moet als ondernemer weten welke kosten je maakt en deze zullen we zo actueel mogelijk aan je voorschotelen in een overzichtelijk dashboard. Zo houd je grip op je zaak!

Marketing & campagnes

Wij bieden een totaalpakket aan, wat inhoudt dat al onze franchisenemers kunnen rekenen op Total Branding: alle producten zoals bonbondozen, koffiebonen, To Go bekers en bijvoorbeeld eigen labels worden geleverd in de stijl van Chiqueolatte. Niet alleen fysieke producten, maar ook campagnematerialen en sjablonen om op je eigen deel van de website of op social media te plaatsen zullen door ons worden aangeleverd.

Doe je mee?

Ben jij de ondernemer met de juiste dosis liefde voor chocolade, koffie en thee?

Neem contact op

+31(0)20 30 33 414

[email protected]

Download de franchise brochure