In deze blog krijg je 7 tips over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op onze chocoladeverleidingen! Verder vertellen we je graag met passie over alle #Chocoverdose mogelijkheden bij Chiqueolatte Rotterdam en Chiqueolatte Utrecht.

Checklist: hoe bereid je je voor op een Chocoverdose bij Chiqueolatte?

 

 1. Neem je best friend of geliefde mee en maak van deze chocoverdose een zoet onderonsje.
 2. Zorg voor een vlindernetje zodat je de overload aan chocoladevlinders kan vangen vóórdat ze bij de verkeerde persoon terecht komen!
 3. De weg naar je chocoverdosebestemming gaat het lekkerst met een cafeïnekick! Vraag onze barista’s welke koffierecepten bij jouw chocoladeverleiding passen.    
 4. Mooi wit is niet lelijk maar wel met chocovlekken door de chocoladefondue! Kijk nog maar even goed in je kledingkast vóórdat je aan de Chiqueolatte chocoladefondue in Rotterdam of Utrecht aanschuift. Of nog een extra servetje misschien?
 5. Heb je even geen inspiratie voor die ene lastige opdracht? Laat je inspireren door onze bijzondere ambachtelijke bonbons. De smaak combi’s zitten er vol van! 
 6. Ontnuchteren van een chocoverdose gaat niet zomaar. Probeer onze frisse smoothies. 
 7. Stiekem heb je toch nog wel trek. Je hebt een ‘after-chocoverdose craving’. Wat nu?! Misschien toch maar even naar de menukaart vragen voor die laatste hartige bite (als je gezelschap eventjes van tafel is). 

Nu je de checklist hebt gelezen en een idee hebt hoe je de chocoverdose kan overleven, willen we meer de diepte ingaan. Namelijk, smaakbeleving. Dat doen we natuurlijk bij alles wat we met jullie delen maar nu vragen we je om een kleine opdracht uit te voeren…

Ambachtelijke bonbons verkrijgbaar bij Chiqueolatte Rotterdam en Chiqueolatte Utrecht

Bonbons

Het doel van een bonbon is bij ons naast het genieten óók het verrassen. Een golvende zachte vulling die langzaam smelt door de warmte van je tong. Het lekkere bittertje van pure chocolade met een pittig zoute korst. Of, is het romig zoet met een vleugje citrus? Het is aan jou om het zelf te ervaren…

Chiqueolatte Mindfull Tasting Challenge

 • Neem één van onze bonbons en plaats deze tussen je wijsvinger, middelvinger en duim. 
 • Bekijk de bonbon aandachtig en ga op onderzoek met de vingertoppen van je vrije hand. Hoe voelt de bonbon? En wat is er allemaal te zien aan de vorm?
 • Breng de bonbon dichterbij en bekijk de structuur met je menselijke macro lens. Wat valt je nu op?
 • Neem vervolgens de bonbon tegen je oor. Wat hoor je? De bonbon of omgevingsgeluiden? Neem het geluid in je op zonder er iets van te vinden en sluit je ogen.
 • Breng de bonbon naar je mond met je ogen dicht en plaats je lippen er dicht tegenaan. Wat voel je? 
 • Dan nu…  je mag smaakpapillen inzetten. Gebruik eerst je tong. Hoe voelt dat? Dan je voortanden. Hoe voelt het doorbijten?
 • Probeer dan de smaken langzaam te laten samensmelten. Is de buitenkant krokant en de binnenkant smeuïg? Herken je al wat smaken?
 • Je ogen zijn nog steeds dicht en je laat de bonbon in je eigen tempo door naar je maag glijden. 
 • Open nu langzaam je ogen en neem de gehele zintuigelijke ervaring nog even in je op.

En? Heb je de opdracht gedaan? We zijn benieuwd naar jouw Mindfull Tasting ervaring. Deel je ervaring op onze socials en maak kans op nog meer ambachtelijke bonbons! En nu je toch al ChocoZen bent, lees dan verder want we hebben zoveel meer dan alleen bonbons.

Chocolade fondue bij Chiqueolatte Rotterdam en Utrecht

Een Chocoladefondue is een must taste op je Food Bucketlist! De chocolade die wij gebruiken is van hoogwaardige cacao gemaakt. Het komt warm en vloeibaar nóg beter tot z’n recht! Je kan kiezen uit verschillende chocoladesoorten. En wat je er allemaal in kunt onderdompelen? Reserveer je plekje op onze terrassen en ontdek zelf!

De kracht van een simpele warme kop chocolademelk

We hadden het net ook even kort over warme chocolademelk. Tegenover een Freak Shake lijkt het misschien wat lullig, maar onderschat de kracht van een simpele hete kop chocolademelk niet! Zeker niet bij ons, want wij maken er een bescheiden maar heerlijk feestje van. Zo kan je maar liefst kiezen uit 8 warme en 4 koude speciale chocolade drankjes. Bekijk onze menukaart. Zit er wat voor je bij? 

Shake it off met de Freakshake

Ook hier hebben we chocolade aan toegevoegd om je nog meer van ons te laten houden. Want chocolade maakt je niet alleen verliefd of gelukkiger het maakt je ook wat relaxter. Dus laat die verplichtingen even los en shake it off.  

Het kost iets meer tijd dan een kop warme chocolademelk maar het is ook een waar kunstwerk. Bewonder je shake en geef je ogen én maag de kost. 

Goldenduo’s – koffie en cacao of thee en cacao?

Jaja, we kennen het denk ik bijna allemaal wel, de Wienermelange uit die ene automaat. Wij hebben ook zoiets maar dan vele malen beter! Chocolademelk met een espressoshot, gemaakt met eerlijke Specialty Coffee. 

En deze kennen we waarschijnlijk niet allemaal. Cacao in combinatie met thee. Proef onze Special Tea,  ‘Chocolate Heaven’, met cacaostukjes, bessen, appel, dadels, kaneel, yoghurt crispies, rozenbloesem & korenbloesem. Een hele mond vol maar wil je er toch koekje erbij?  Want ook die hebben we met chocolade!

Breng een bezoek aan Chiqueolatte

Wil je ook verleid worden door onze chocolade creaties en meer? Reserveer dan een plekje in een van onze Chiqueolatte’s.

Reserveren Chiqueolatte Utrecht.

Reserveren Chiqueolatte Rotterdam.

See you latte